BUGETARE PARTICIPATIVĂ - STRADA MEHEDINȚI 2019

Cluj - Napoca, România

(EN) Quick briefing:

A schematic concept for a parking lot in Cluj-Napoca, on Mehedinti street. Our goal was to make more suitable planning of an existing garage/parking spot that doesn't function properly for today's needs. With its simple design, compact planning and air like facade, we believe this building responds to better usage of the urban tissue.

(RO) DESCRIERE:
Propunem conturarea acestui parking supraetajat pe strada Mehedinti nr.6 (zona de garaje). Conceptul presupune demolara garajelor si eliminarea locurilor de parcare existente la sol din perimetrul strazii Mehedinti. Ele momentan sunt cca. 75-100 ca si numar.


AMPLASAMENT:  
Amplasamentul se afla in Cluj-Napoca, strada Mehedinti nr.6 (zona de garaje). 
Zona are un potential de dezvoltare mai avantajos daca nu ar exista locurile de parcare si garajele construite ad-hoc.


ARGUMENTE:  
Propunem extinderea strazii Mehedinti pe fostele zone de parcare la sol, astfel prin largirea benzilor de circulatie vom obtine patru benzi de circulatie, aceasta propunere necesita studii mai avansate in zona continuarea strazii pe latura Sud si Sud-Vest. Acestea vor fi tratate in alta propunere tot pentru bugetarea participativa.

Un alt motiv ar ca Manasturul, fiind un cartier tip dormitor al Clujului, nu face fata la situatia existenta a traficului si a locurilor de parcare. Suplimentarea zonei cu locuri pentru parcare, atat pentru locatari cat si pentru vizitatori ar fi un factor de imbunatarie majora pentru zona.

Proiectul e gandit pentru toate persoanele care de ani de zile sunt nevoiti sa gasesca noi moduri de parcare in Manastur. De multe ori modalitatile de parcare pot fi stanjenitoare pentru propietari de garaje sau locuri de parcare existente. In multe situatii organele specializate de interventie sunt nevoiti sa intervina iar oameni sunt obligati sa suporte amenzi. 

Solutia nostra presupune fluidizarea traficului, folosirea eficienta a noului spatii de parcare, pastrarea si conturarea a noi locuri de parcare in jurul acestei cladiri (vezi planul de situtie. str. Gherman)

Credits to:

arch. Mihai-Coman Horia | dipl. arch. Macavei Mihai | dipl. arch. Gherman Sergiu | 

1/1

© HiNT ARCHITECTURE